• Μ.Μ.Ε.
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • Ο δήμος με τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους…

Ο δήμος με τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους…

Πέτρος Σούλας: Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου στέκεται αρωγός σε... 37 πολιτιστικούς φορείς

Συνάντηση και συζήτηση με τους εκπροσώπους… 37 πολιτιστικών συλλόγων, με έδρα το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, είχε ο δήμαρχος (και υποψήφιος δήμαρχος εκ νέου με την παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ») Πέτρος Σούλας με θέμα τον καλύτερο προγραμματισμό εκδηλώσεων. Ο δήμαρχος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του δήμου, τον Σεπτέμβριο του 2014, προτεραιότητα του ήταν η ισότιμη και ισόνομη αντιμετώπιση των συλλόγων στις επιχορηγήσεις αλλά και στην παροχή υπηρεσιών και παροχών, χωρίς διακρίσεις και χωρίς προσκόμματα.

«Ο ΔΗΜΟΣ μας ήταν και είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο καλά, τρεις ταυτόχρονες εκδηλώσεις, με τις ανάλογες ηχητικές εγκαταστάσεις, υπηρεσίες καθαριότητας και εικαστικές παρεμβάσεις…» σημείωσε ο κ. Σούλας και πρόσθεσε «το σχέδιο μας στη δεύτερη θητεία της διοίκησης μας, αν μας εμπιστευθούν και πάλι οι δημότες, αφορά στη διοργάνωση ενός δεκαήμερου πολιτιστικού φεστιβάλ με τη συμμετοχή και των 37 συλλόγων. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Β. Ελλάδας μπορεί να διοργανώσει και στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια ώστε να αλλάξει και η «ατζέντα» που αφορά στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου παράγει πολιτισμό και είναι καιρός να αναδειχθεί περισσότερο από τα διαχρονικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης (ρύπανση περιβάλλοντος, βιομηχανική όχληση κ.λ.π.)».

politistikoi sullogoi2

Όπως τονίσθηκε από αρκετούς εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων, στη συζήτηση που έγινε στον ΘΕΠΑΝ και στο Κορδελιό, «ο καλύτερος συντονισμός διοργανωτών και προγραμματισμός εκδηλώσεων θα διευκολύνει τους δημότες στο να παρακολουθούν όλες τις δράσεις, όλο το χρόνο». Ο κ. Σούλας σημείωσε ότι «θα υπάρξει ένα άτυπο συντονιστικό όργανο και των 37 συλλόγων ώστε αυτός ο φορέας να επικοινωνεί με το γραφείο του δημάρχου και να προγραμματίζουν από κοινού τις εκδηλώσεις όπως επίσης και να λύνουν άμεσα τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, τεχνικά ή άλλα, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή τους». Ο δήμαρχος επανέλαβε πολλές φορές ότι οι επιχορηγήσεις στους συλλόγους δόθηκαν και θα δίνονται ισότιμα χωρίς πολιτικά ή μικροπολιτικά  κριτήρια ή παιχνίδια, όπως επίσης και ότι οι επιχορηγήσεις (μετά το νοικοκύρεμα του δήμου που έγινε στην πρώτη θητεία) θα αυξηθούν. «Ο πολιτισμός αφορά στην ποιότητα της ζωής και στο μέλλον του τόπου. Ο δήμος ΚΑΙ θα συνεχίσει την οικονομική στήριξη των συλλόγων ΚΑΙ θα μειώσει την ήδη χαμηλή και συμβολική ενοικίαση δημοτικών χώρων, σε μια ακόμη ένδειξη σεβασμού της προσφοράς τους στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης, της παράδοσης, της συνέχειας και της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Σούλας ενώ αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων εξήραν την αμεσότητα και αποτελεσματικότητα του κ. Σούλα στις λίγες φορές που προέκυψαν τεχνικά προβλήματα ή άλλες δυσλειτουργίες.

Εκλογικά Κέντρα

Εκλογικά Κέντρα:

Εύοσμος: 28ης Οκτωβρίου 6
Τηλ: 2310 387381
Κορδελιό: Εθν. Ανστάσεως 59
Τηλ: 6986939791

Email: info (at) petrossoulas.gr
Web: www.petrossoulas.gr

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι χρήσης